Nya restriktioner

Vi var alla så glada över att få köra igång verksamheten igen.

Vi kände att vi hade en bra plan med att begränsa antalet dansare genom att bara ha en sal öppen. Att slussa ut och slussa in våra elever. Rutiner för städ emellan varje klass mm.

Men så kom nya riktlinjer igår (onsdag). Att all idrott bör ske utomhus!

Vi följer såklart de bud vi får från regering och folkhälsomyndigheten och när vi i styrelsen diskuterar de nya riktlinjerna är vi alla eniga om att vi inte kan gå vidare som vi nu planerat! 

Det viktigaste är i dagsläget att följa myndigheternas råd. Att minska smittspridning och att skydda människor, främst personer i riskgrupper men också alla oss andra.

Det är en tung och svår tid och vi är oerhört ledsna och frustrerade över situationen.

Som tur är så är vi ett kreativt gäng som inte ger upp!

Nästa steg i planen är utomhus klasser! Allt går att anpassa om man bara vill. Än är det för kallt ute… (många lärare har flera lektioner i rad och även sent på kvällen) 

De flesta grupper har haft 6 lektioner denna termin. Planen att fortsätta vårterminen v. 32, 33 och 34 med uppvisning V. 35 kvarstår. Det innebär att de flesta har 3 klasser kvar som vi ska göra allt för att lösa med att ha klasser utomhus. Vi behöver några dagar för att planera upp för dessa nya förutsättningar. Så fort vi har en ny lösning så återkommer vi.

Vi är oerhört ledsna över situationen som råder, vi är också medvetna om att personer tycker olika i denna fråga. Vi som förening har dock ett ansvar över vår verksamhet och över alla våra elever och vi anser att allas säkerhet såklart måste vara  prio ett. 

Vi tackar för förståelse

Styrelsen, Ulricehamns dansförening