Anna Cronberg driver dansskolan U-Dance, Ulricehamns dansförening. Dansen började redan som 4-åring vid Mariannes Dansstudio i Skene. Att dansa var redan som barn det roligaste Anna visste, inte ens en bruten arm kunde stoppa henne från att delta i dansuppvisningen det där året då hon som elva-åring dansade ett solo till “Hit the road, Jack!” med hela armen i gips. Vid sjutton års ålder började Anna undervisa på dansskolan i Skene. Hon har genom åren dansat Jazzdans, Balett, Modern dans, Hiphop, Streetjazz, Step, Bugg mm. Jazzdansen är det som ligger henne varmast om hjärtat! I arton års åldern medverkade Anna i en showgrupp som uppträtt på massor av tillställningar, bla. Globen, Oscarsteatern, Liseberg & Stena båtarna. Anna har arbetat som koreograf till Gothia cup-invigningen, Elfsborgs invigning av fotbollsarenan och Grand Cabaret, Borås för att nämna några. Hon har arbetat för Marks gymnasieskola som danslärare i estetiskt val och drivit sommar dansskola i Nitta.

Alice Ewertsson började dansa när hon var 6 år gammal. Hon tog sedan en paus och började igen när hon var 11 år. Hon tävlar i Formationsdans och hon dansar förutom formation även jazz, balett och streetdance. Tidigare har hon även dansat Showdance. Alice har även medverkat på dansläger där hon har provat på bugg, Buggie woogie, lindyhop, rock, dubbelbugg och akro.

Amanda Ahlmhar sedan barnsben älskat musik och allt som hör där till. Det har även funnits mycket dans under uppväxten och hon har dansat bla. Jazz, Linedance & Streetdance. När det blev dags att välja gymnasium så var valet självklart. Amanda skulle syssla med musik! De kommande tre åren spenderade hon på “Music and Production” i Skara. Några av kurserna hon läst är enskilda sånglektioner, körsång, musikhistoria och ensemble. Idag arbetar Amanda som vårdadministrativ assistent & på kvällar är hon sångcoach hos oss på U-dance både med privata lektioner och i våran musikalgrupp för tonår/vuxen.

Amanda Rosell 
Redan som liten så var dansen det största i Amandas liv. När hon inte var i skolan så var hon hemma och dansade framför spegeln. Amanda började smått vid 4 års åldern på en balett kurs i Ulricehamn. Sedan gick hon över till bugg och showdans på buggiestugan. När hon blev lite äldre så började hon dansa på StudioDanza i Borås. Dansen har alltid vart en stor del av hennes liv. Ifall hon inte gick kurser så dansade hon med vänner eller själv hemma. Danser som hon har dansat/dansar är, Balett, showdans, bugg, jazz, locking, breakdance, hiphop, street, MTV dance och chair dance. Dansen som hon brinner för mest är MTV dance och hiphop. Förutom att dansa så jobbar hon på ett boende för ensamkommande flykting barn.

Carin Göransson började dansa som sjuåring i Umeå. Hon gick sedan sin utbildning på balettakademien och på operans balettelevskola i Stockholm. Carin jobbade som frilansdansare ett tag efter sin utbildning, för att sedan 1983-2005 ha anställning som dansare vid Göteborg operans balett. Där har hon medverkat i balettklassiker, musikaler och operetter som tex. Svansjön, Giselle, West side story, Jesus christ superstar, Skön Helena och mkt mer.

Clara Wickström har sedan 4 års ålder älskat att dansa och har under åren testat på en stor variation av stilar. Hon har bland annat dansat bugg, balett, jazz, modernt, hip hop, formation och disco. Idag läser hon programmet ”Creative dance performance” på gymnasiet där hon utvecklas i dansen varje dag. Hon har också hållt kurser i både barndans och disco under tre års tid och älskar pedagogiken lika mycket som dansen i sig.

Emelie Lindbergbörjade som treåring dansa på Danscenter i Skene. Här dansade hon balett och jazzdans i många år. Emelie har även dansat på sommardans i Nitta flera sommrar. Sedan två år tillbaka har hon tillsammans med en vän undervisat barn i åldrarna 5-13år i dans hos Nitta If. Emelie har tagit sånglektioner i åtta år och är idag en del av duon Emelie & Agnes som bla. tävlat i Svensktoppen nästa och Artist 2016. I båda tävlingarna tog tjejerna sig till final. Emelie satsar stort med sången. Sång och dans är hennes stora intressen.

Guy Ininahazwe även kallad för Kidburundi som är hans artistnamn, har dansat breakdance i 8 år. Idag är han 20 år gammal & föddes i Burundi. År 2008 flyttade han till Sverige (Örnsköldsvik) tillsammans med min familj. År 2010 började han med breakdance med sin storebror som inspirerade honom till att börja dansa. “Jag såg glädjen och energin när han dansade. Jag ville prova. Det var efter ca. 2 år som jag förstod hur dansstilen fungerade för att kunna lära mig själv och fortsätta utvecklas.” 2014 flyttade Guy till Jönköping där han utvecklade dansen enormt genom att träna med andra och få inspiration. Guy har tävlat en del i Sverige och vunnit en del. “Dans för mig är som en kommunikation för mig och andra, det är som att jag kan prata om vem jag är genom dans. Jag mår bra av att dansa och även mår bra av att se någon dansa. Det är som en energi som sprider sig genom kroppen till andra. Idag är jag danslärare och inspirerar väldigt många och delar med mig av mina erfarenheter som dansare. Allt är möjligt med lite tålamod.”

Julia Kjellénhar dansat i hela sitt liv och dansen är fortfarande det bästa hon vet. Tidigare har hon undervisat barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år i dans samt koreograferat och satt upp egna uppvisningar. Julia har dansat alla olika dansstilar på U-dance sedan starten och innan det dansade hon streetdance på olika dansskolor i Göteborg. När hon var yngre dansade hon även bugg.

Lill Kindgrenhar alltid gillat dans och musik. Hon började dansa Linedance 2005 och året därpå gick hon instruktörskurs. Sedan dess har hon dansat och lärt ut Linedance.
“Linedance är så fantastiskt för att det passar alla åldrar och allas musiksmak, för man dansar ju inte bara Cowboystil!! Det är även ett härligt sätt att röra sig även för de som inte, av olika anledningar har så bra mobilitet, för att man kan anpassa stegen utan att det stör andra dansare på golvet. Det finns danskvällar/workshops runt om i Sverige året runt och även i andra delar av världen. Det är ett härligt sätt att umgås och röra på sig och man behöver ju ingen danspartner.”

Therese Karlssonhar sedan liten älskat att dansa. Då det inte fanns någon dansskola när hon var liten så började hon att åka konståkning och gjorde det från och till i ca 10år. Var även konståknings trännare dom sista åren för mindre barn. Men intresset för dans har aldrig försvunnit. Så när u-dans startade så var det ett självklart val att börja dansa där. Där har hon provat lite olika danser som jazz, Street, cardio och även gått på workshops balett. Therese arbetar inom funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun & har gjort detta o ca 20år. Therese kommer att leda en dans grupp som är anpassad för personer med olika funktionsvariationer där alla rörelser är dans med glädje.