Anna Cronberg

Anna Cronberg driver dansskolan U-Dance, Ulricehamns dansförening. Dansen började redan som 4-åring vid Mariannes Dansstudio i Skene. Att dansa var redan som barn det roligaste Anna visste, inte ens en bruten arm kunde stoppa henne från att delta i dansuppvisningen det där året då hon som elva-åring dansade ett solo till “Hit the road, Jack!” med hela armen i gips. Vid sjutton års ålder började Anna undervisa på dansskolan i Skene. Hon har genom åren dansat Jazzdans, Balett, Modern dans, Hiphop, Streetjazz, Step, Bugg mm. Jazzdansen är det som ligger henne varmast om hjärtat! I arton års åldern medverkade Anna i en showgrupp som uppträtt på massor av tillställningar, bla. Globen, Oscarsteatern, Liseberg & Stena båtarna. Anna har arbetat som koreograf till Gothia cup-invigningen, Elfsborgs invigning av fotbollsarenan och Grand Cabaret, Borås för att nämna några. Hon har arbetat för Marks gymnasieskola som danslärare i estetiskt val och drivit sommar dansskola i Nitta.

Alice Ewertsson

Alice Ewertsson började dansa när hon var 6 år gammal. Hon tog sedan en paus och började igen när hon var 11 år. Hon tävlar i Formationsdans och hon dansar förutom formation även jazz, balett och streetdance. Tidigare har hon även dansat Showdance. Alice har även medverkat på dansläger där hon har provat på bugg, Buggie woogie, lindyhop, rock, dubbelbugg och akro.

Amanda Ahlm

Amanda Ahlm har sedan barnsben älskat musik och allt som hör där till. Det har även funnits mycket dans under uppväxten och hon har dansat bla. Jazz, Linedance & Streetdance. När det blev dags att välja gymnasium så var valet självklart. Amanda skulle syssla med musik! De kommande tre åren spenderade hon på “Music and Production” i Skara. Några av kurserna hon läst är enskilda sånglektioner, körsång, musikhistoria och ensemble. Idag arbetar Amanda som vårdadministrativ assistent & på kvällar är hon sångcoach hos oss på U-dance både med privata lektioner och i våran musikalgrupp för tonår/vuxen.

Amanda Rosell

Redan som liten så var dansen det största i Amandas liv. När hon inte var i skolan så var hon hemma och dansade framför spegeln. Amanda började smått vid 4 års åldern på en balett kurs i Ulricehamn. Sedan gick hon över till bugg och showdans på buggiestugan. När hon blev lite äldre så började hon dansa på StudioDanza i Borås. Dansen har alltid vart en stor del av hennes liv. Ifall hon inte gick kurser så dansade hon med vänner eller själv hemma. Danser som hon har dansat/dansar är, Balett, showdans, bugg, jazz, locking, breakdance, hiphop, street, MTV dance och chair dance. Dansen som hon brinner för mest är MTV dance och hiphop. Förutom att dansa så jobbar hon på ett boende för ensamkommande flykting barn.

Carin Göransson

Carin Göransson började dansa som sjuåring i Umeå. Hon gick sedan sin utbildning på balettakademien och på operans balettelevskola i Stockholm. Carin jobbade som frilansdansare ett tag efter sin utbildning, för att sedan 1983-2005 ha anställning som dansare vid Göteborg operans balett. Där har hon medverkat i balettklassiker, musikaler och operetter som tex. Svansjön, Giselle, West side story, Jesus christ superstar, Skön Helena och mkt mer.

Clara Wickström

Clara Wickström har sedan 4 års ålder älskat att dansa och hon har under åren testat på en stor variation av stilar. Hon har bland annat dansat bugg, street, balett, jazz, modernt, hip hop, formation och disco. Idag läser hon programmet ”Creative dance performance” på gymnasiet där hon utvecklas i dansen varje dag. Clara har också hållit kurser i olika dansstilar sedan hon var 14 år gammal och hon älskar pedagogiken lika mycket som dansen i sig.

Emelie Lindberg

Emelie Lindberg började som treåring dansa på Danscenter i Skene. Här dansade hon balett och jazzdans i många år. Emelie har även dansat på sommardans i Nitta flera sommrar. Sedan två år tillbaka har hon tillsammans med en vän undervisat barn i åldrarna 5-13år i dans hos Nitta If. Emelie har tagit sånglektioner i åtta år och är idag en del av duon Emelie & Agnes som bla. tävlat i Svensktoppen nästa och Artist 2016. I båda tävlingarna tog tjejerna sig till final. Emelie satsar stort med sången. Sång och dans är hennes stora intressen.

Guy Ininahazwe

Guy Ininahazwe även kallad för Kidburundi som är hans artistnamn, har dansat breakdance i 8 år. Idag är han 20 år gammal & föddes i Burundi. År 2008 flyttade han till Sverige (Örnsköldsvik) tillsammans med min familj. År 2010 började han med breakdance med sin storebror som inspirerade honom till att börja dansa. “Jag såg glädjen och energin när han dansade. Jag ville prova. Det var efter ca. 2 år som jag förstod hur dansstilen fungerade för att kunna lära mig själv och fortsätta utvecklas.” 2014 flyttade Guy till Jönköping där han utvecklade dansen enormt genom att träna med andra och få inspiration. Guy har tävlat en del i Sverige och vunnit en del. “Dans för mig är som en kommunikation för mig och andra, det är som att jag kan prata om vem jag är genom dans. Jag mår bra av att dansa och även mår bra av att se någon dansa. Det är som en energi som sprider sig genom kroppen till andra. Idag är jag danslärare och inspirerar väldigt många och delar med mig av mina erfarenheter som dansare. Allt är möjligt med lite tålamod.”

Ida

Ida har sedan liten tyckt om sång, dans och musik. Men hennes stora dans intresse väcktes extra mycket när hon skulle välja gymnasieprogram. Eftersom hon inte visste då vad hon ville jobba med i framtiden bestämde hon sig för att hitta ett roligt program där det inte bara ingår vanliga skolämnen. När Ida kom till invigningen på Bäckängs gymnasiet och dansarna kom upp på scen och gjorde ett magiskt uppträdande tänkte Ida ”de där ska jag göra”. Ida gick alltså Estetiska programmet med inriktning dans. Hon fick lära sig dansstilarna jazz, street, modern och balett. De hade även workshops i olika stilar.  Ida kände att hon inte riktigt hade hittat sin dansstil som hon kände sig hemma med. Så när hon hade tagit studenten började hon dansa på studio dansa i Borås. Hon började dansa POP dance och Zumba och kände direkt att detta var hennes stil och genre.

Julia Kjellén

Julia Kjellén har dansat i hela sitt liv och dansen är fortfarande det bästa hon vet. Tidigare har hon undervisat barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år i dans samt koreograferat och satt upp egna uppvisningar. Julia har dansat alla olika dansstilar på U-dance sedan starten och innan det dansade hon streetdance på olika dansskolor i Göteborg. När hon var yngre dansade hon även bugg.

Nicole Fouché

Nicole Fouché är en glad och sprallig tjej från Kuba. Nicole började dansa i Kuba när hon var 5 år och 1996 flyttade hon till Sverige där hon även fick upp ögonen för andra dansstilar. Nicole har dansat Steetjazz, Streetdance, Magdans, Hiphop och Dance hall som hon också har undervisat i. När hon blev äldre flyttade hon tillbaka till Kuba och utbildade sig i Havanna inom Latinamerikanska danser. Återigen flyttade Nicole till Sverige och började undervisa i Latinamerikanska danser, det som ligger henne varmast om hjärtat. Viktigt för Nicole är att det ska vara mycket glädje på hennes lektioner och att man på riktigt ska känna av musiken genom den sensuella dansen.

Paulina Jonsson

Paulina Jonsson har alltid älskat dans men det var först vid 10 års åldern som hon bestämde sig för att börja dansa. Då började hon dansa showdance men tog sedan en paus. Paulina fann intresset några år senare när hon började dansa jazzdans. Hon märkte direkt att hon hittat rätt. Förutom jazz och showdance så har hon också dansat balett, lyrical och tåskor.

Therese Karlsson

Therese Karlsson har sedan liten älskat att dansa. Då det inte fanns någon dansskola när hon var liten så började hon att åka konståkning och gjorde det från och till i ca 10år. Var även konståknings trännare dom sista åren för mindre barn. Men intresset för dans har aldrig försvunnit. Så när u-dans startade så var det ett självklart val att börja dansa där. Där har hon provat lite olika danser som jazz, Street, cardio och även gått på workshops balett. Therese arbetar inom funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun & har gjort detta o ca 20år. Therese kommer att leda en dans grupp som är anpassad för personer med olika funktionsvariationer där alla rörelser är dans med glädje.