Crew_old

Anna Cronberg

Anna Cronberg är ansvarig ledare för dansskolan U-Dance, Ulricehamns dansförening. Dansen började redan som 4-åring vid Mariannes Dansstudio i Skene. Att dansa var redan som barn det roligaste Anna visste, inte ens en bruten arm kunde stoppa henne från att delta i dansuppvisningen det där året då hon som elva-åring dansade ett solo till “Hit the road, Jack!” med hela armen i gips. Vid sjutton års ålder började Anna undervisa på dansskolan i Skene. Hon har genom åren dansat Jazzdans, Balett, Modern dans, Hiphop, Streetjazz, Step, Bugg mm. Jazzdansen är det som ligger henne varmast om hjärtat! I arton års åldern medverkade Anna i en showgrupp som uppträtt på massor av tillställningar, bla. Globen, Oscarsteatern, Liseberg & Stena båtarna. Anna har arbetat som koreograf till Gothia cup-invigningen, Elfsborgs invigning av fotbollsarenan och Grand Cabaret, Borås för att nämna några. Hon har arbetat för Marks gymnasieskola som danslärare i estetiskt val och drivit sommar dansskola i Nitta.

Alice Ewertsson

Alice Ewertsson började dansa när hon var 6 år gammal. Hon tog sedan en paus och började igen när hon var 11 år. Hon tävlar i Formationsdans och hon dansar förutom formation även jazz, balett och streetdance. Tidigare har hon även dansat Showdance. Alice har även medverkat på dansläger där hon har provat på bugg, Buggie woogie, lindyhop, rock, dubbelbugg och akro.

Amanda Ahlm

Amanda Ahlm har sedan barnsben älskat musik och allt som hör där till. Det har även funnits mycket dans under uppväxten och hon har dansat bla. Jazz, Linedance & Streetdance. När det blev dags att välja gymnasium så var valet självklart. Amanda skulle syssla med musik! De kommande tre åren spenderade hon på “Music and Production” i Skara. Några av kurserna hon läst är enskilda sånglektioner, körsång, musikhistoria och ensemble. Idag arbetar Amanda som vårdadministrativ assistent & på kvällar är hon sångcoach hos oss på U-dance både med privata lektioner och i våran musikalgrupp för tonår/vuxen.

Amanda Rosell

Redan som liten så var dansen det största i Amandas liv. När hon inte var i skolan så var hon hemma och dansade framför spegeln. Amanda började smått vid 4 års åldern på en balett kurs i Ulricehamn. Sedan gick hon över till bugg och showdans på buggiestugan. När hon blev lite äldre så började hon dansa på StudioDanza i Borås. Dansen har alltid vart en stor del av hennes liv. Ifall hon inte gick kurser så dansade hon med vänner eller själv hemma. Danser som hon har dansat/dansar är, Balett, showdans, bugg, jazz, locking, breakdance, hiphop, street, MTV dance och chair dance. Dansen som hon brinner för mest är MTV dance och hiphop. Förutom att dansa så jobbar hon på ett boende för ensamkommande flykting barn.

Carin Göransson

Carin Göransson började dansa som sjuåring i Umeå. Hon gick sedan sin utbildning på balettakademien och på operans balettelevskola i Stockholm. Carin jobbade som frilansdansare ett tag efter sin utbildning, för att sedan 1983-2005 ha anställning som dansare vid Göteborg operans balett. Där har hon medverkat i balettklassiker, musikaler och operetter som tex. Svansjön, Giselle, West side story, Jesus christ superstar, Skön Helena och mkt mer.

Clara Wickström

Clara Wickström har sedan 4 års ålder älskat att dansa och hon har under åren testat på en stor variation av stilar. Hon har bland annat dansat bugg, street, balett, jazz, modernt, hip hop, formation och disco. Clara har också hållit kurser i olika dansstilar sedan hon var 14 år gammal och hon älskar pedagogiken lika mycket som dansen i sig. I höst börjar hon läsa juridik i Göteborg, där hon dessutom kommer att driva sin egna dansskola. Men självklart vill hon trots det stanna kvar och undervisa på U-dance!

Emelie Lindberg

Emelie Lindberg började som treåring dansa på Danscenter i Skene. Här dansade hon balett och jazzdans i många år. Emelie har även dansat på sommardans i Nitta flera sommrar. Sedan två år tillbaka har hon tillsammans med en vän undervisat barn i åldrarna 5-13år i dans hos Nitta If. Emelie har tagit sånglektioner i åtta år och är idag en del av duon Emelie & Agnes som bla. tävlat i Svensktoppen nästa och Artist 2016. I båda tävlingarna tog tjejerna sig till final. Emelie satsar stort med sången. Sång och dans är hennes stora intressen.

Ida Andersson

Ida har sedan liten tyckt om sång, dans och musik. Men hennes stora dans intresse väcktes extra mycket när hon skulle välja gymnasieprogram. Eftersom hon inte visste då vad hon ville jobba med i framtiden bestämde hon sig för att hitta ett roligt program där det inte bara ingår vanliga skolämnen. När Ida kom till invigningen på Bäckängs gymnasiet och dansarna kom upp på scen och gjorde ett magiskt uppträdande tänkte Ida ”de där ska jag göra”. Ida gick alltså Estetiska programmet med inriktning dans. Hon fick lära sig dansstilarna jazz, street, modern och balett. De hade även workshops i olika stilar.  Ida kände att hon inte riktigt hade hittat sin dansstil som hon kände sig hemma med. Så när hon hade tagit studenten började hon dansa på studio dansa i Borås. Hon började dansa POP dance och Zumba och kände direkt att detta var hennes stil och genre.

Julia Kjellén

Julia Kjellén har dansat i hela sitt liv och dansen är fortfarande det bästa hon vet. Tidigare har hon undervisat barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år i dans samt koreograferat och satt upp egna uppvisningar. Julia har dansat alla olika dansstilar på U-dance sedan starten och innan det dansade hon streetdance på olika dansskolor i Göteborg. När hon var yngre dansade hon även bugg.

Paulina Jonsson

Paulina Jonsson har alltid älskat dans men det var först vid 10 års åldern som hon bestämde sig för att börja dansa. Då började hon dansa showdance men tog sedan en paus. Paulina fann intresset några år senare när hon började dansa jazzdans. Hon märkte direkt att hon hittat rätt. Förutom jazz och showdance så har hon också dansat balett, lyrical och tåskor.

Robin Seffel

Breakat i 19 år, fortfarande aktiv med både shower, workshops, och lite tävlingar. Dansar med style warriors crew (swc) som startade 97 och är den äldsta gruppen i Sverige som fortfarande är aktiva. Focus på att få fram en personlighet i eleverna, och skapa unika dansare! Peace, love, unity and having fun

Therese Karlsson

Therese Karlsson har sedan liten älskat att dansa. Då det inte fanns någon dansskola när hon var liten så började hon att åka konståkning och gjorde det från och till i ca 10år. Var även konståknings trännare dom sista åren för mindre barn. Men intresset för dans har aldrig försvunnit. Så när u-dans startade så var det ett självklart val att börja dansa där. Där har hon provat lite olika danser som jazz, Street, cardio och även gått på workshops balett. Therese arbetar inom funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun & har gjort detta o ca 20år. Therese kommer att leda en dans grupp som är anpassad för personer med olika funktionsvariationer där alla rörelser är dans med glädje.


Gästlärare

Samuel Andersson har dansat på Danskompaniet i sju år och de två senaste åren har han även jobbat som danslärare på skolan. Han undervisar i stilar som jazz och commercial och tar även klasser för balett. På Samuels klasser får man lära sig att hitta sitt egna uttryck och dansa koreografin med attityd men även göra stegen korrekta. Han föredrar att dansa streetstilarna så det är vad han kommer att bjuda på när han besöker U-Dance.

Petronella Brink är utbildad på Balettakademien i Göteborg och Broadway Dance Center i New York. Hon har undervisat i snart 10 år och har kommit att bli en mycket uppskattad lärare.
På hennes klasser går teknik och känsla hand i hand; att lära sig behärska dansens byggstenar utan att begränsas av dem.

”Jag tror på att ta tillvara på känslan i dansen för att pusha sig framåt. Vi ska utmana oss och framförallt ha kul! Ser fram emot att besöka er på U-dance ☺️