Vi stödjer
Madelen & Barndiabetesfonden


Madelen fick diabetes typ 1 när hon var 1 år och 3 månader. Varför vissa får det vet man inte och det växer aldrig bort.

Flera gånger varje dag och varje natt kontrolleras Madelens blodsocker. Högt blodsocker tär på hennes inte organ och lågt blodsocker är akut farligt och kan göra att Madelen hamnar i koma, krampar och i värsta fall dör. Utan insulin dör Madelen. Utan insulin endast två timmar kan bli en livshotande situation för Madelen.

Typ 1 diabetes är en sjukdom som blir allt vanligare i Sverige. Den är både allvarlig och livslång, och den kräver intensiv, daglig behandling. Varje år insjuknar 900 barn och ingen botas. De barn som drabbas kan trots alla insatser få allvarliga följdsjukdomar som blindhet och njurskador med mera. Det enda som kan påverka och hjälpa är forskning. Forskning kostar pengar. Genom att stödja skänker du hopp om nya framsteg och genombrott i forskningen!

Stöd Barndiabetesfonden
och få ett armband av U-Dance.
Swish: 9000 597.
Sms till 729 29.
Skicka HOPP för att skänka 50kr.
Skicka MOTA för att skänka 100kr.
Skicka BOTA för att skänka 200kr.
Skicka HJÄLTE för att skänka 250kr.

Vår dröm är att Madelen ska kunna säga: -Jag har Haft diabetes typ 1!

Jättetack till Anna, Björn och U-Dance och till alla er som hjälper till att stödja och uppmärksamma Barndiabetesfonden!
2017 VT Skänkte vi pengar till Tilda & Barncancerfonden