You couldn't get in better hands

CREW

Anna
Cronberg

DANSLÄRARE

Anna Cronberg är ansvarig ledare för dansskolan U-Dance, Ulricehamns dansförening. Dansen började redan som 4-åring vid Mariannes Dansstudio i Skene. Att dansa var redan som barn det roligaste Anna visste, inte ens en bruten arm kunde stoppa henne från att delta i dansuppvisningen det där året då hon som elva-åring dansade ett solo till “Hit the road, Jack!” med hela armen i gips. Vid sjutton års ålder började Anna undervisa på dansskolan i Skene. Hon har genom åren dansat Jazzdans, Balett, Modern dans, Hiphop, Streetjazz, Step, Bugg mm. Jazzdansen är det som ligger henne varmast om hjärtat! I arton års åldern medverkade Anna i en showgrupp som uppträtt på massor av tillställningar, bla. Globen, Oscarsteatern, Liseberg & Stena båtarna. Anna har arbetat som koreograf till Gothia cup-invigningen, Elfsborgs invigning av fotbollsarenan och Grand Cabaret, Borås för att nämna några. Hon har arbetat för Marks gymnasieskola som danslärare i estetiskt val och drivit sommar dansskola i Nitta.

Anna
Vadberg

SÅNGCOACH

Anna Vadberg har en bred bakgrund inom sång och musik. Har sedan barnsben sjungit i körer, grupper, solo och musikal. På senare år har Anna jobbat mer med soloprojekt och sjunger numera mest jazz.

Utbildning inom sången har varit genom musikskolor, coaching, kurser på Musikhögskolan samt utbildning inom CVT, Complete Vocal Technique, där man arbetar med hela kroppen som sitt instrument. Hon har också lett gospelkörer och fördjupat sig inom den sångtekniken.

Anna började dansa i Skene på Mariannes dansstudio vid 5 års ålder och medverkade i en showgrupp som uppträdde flitigt när hon var 17 år. Under dessa år blev det främst jazzdans men även musikal, hiphop, balett, fridans, stepp med mera.

Alma
Kilén

DANSLÄRARE

Alma dansade på buggie under 6års åldern, men tog seden en paus fram till U-dance uppstart 2017, då Alma var 10 år. ”Minns hur jag efter första danslektion blev helt kär i dans. Den första stilen jag testa var jazz och även den stilen som jag brinner mest för idag. Efter några år började jag med hiphop, lyrical jazz, dansmix, popdance och feminin jazz. Har även vara med på många dansläger där jag har testat mordendans, MTV, chair dance och balett. U-dance och dansen har blivit en tryggpunkt i mitt liv och jag kan inte tänka mig ett liv utan dansen.”

Amanda
Rosell

DANSLÄRARE

Redan som liten så var dansen det största i Amandas liv. När hon inte var i skolan så var hon hemma och dansade framför spegeln. Amanda började smått vid 4 års åldern på en balett kurs i Ulricehamn. Sedan gick hon över till bugg och showdans på buggiestugan. När hon blev lite äldre så började hon dansa på StudioDanza i Borås. Dansen har alltid vart en stor del av hennes liv. Ifall hon inte gick kurser så dansade hon med vänner eller själv hemma. Danser som hon har dansat/dansar är, Balett, showdans, bugg, jazz, locking, breakdance, hiphop, street, MTV dance och chair dance. Dansen som hon brinner för mest är MTV dance och hiphop. Förutom att dansa så jobbar hon på ett boende för ensamkommande flykting barn.

Emelie
Lindberg

DANSLÄRARE

Emelie Lindberg började som treåring dansa på Danscenter i Skene. Här dansade hon balett och jazzdans i många år. Emelie har även dansat på sommardans i Nitta flera sommrar. Sedan två år tillbaka har hon tillsammans med en vän undervisat barn i åldrarna 5-13år i dans hos Nitta If. Emelie har tagit sånglektioner i åtta år och är idag en del av duon Emelie & Agnes som bla. tävlat i Svensktoppen nästa och Artist 2016. I båda tävlingarna tog tjejerna sig till final. Emelie satsar stort med sången. Sång och dans är hennes stora intressen.

Emmy
Thai

DANSLÄRARE

Emmy Thai började dansa vid 8 års ålder, men tog därefter en paus. Hon började igen vid udance uppstart 2017 och dansade samtidigt på Showakademien i Borås. Hon har dansat jazz, streetjazz, hiphop, popdance, MTV och balett mm. 
 
Emmy känner glädje och lycka när hon dansar. Dessa känslor vill hon dela med sig till eleverna. Hon vill också lägga fokus på att eleverna ska ha möjlighet till att utvecklas, får bra teknik och självklart, att ha kul!

Ida
Björkmalm

DANSLÄRARE

Ida är uppväxt på scen och har dansat i hela sitt liv. Ida har dansat/dansar Jazz, lyrical jazz, Balett, tåskor, hiphop, streetdance, breakdance, popdance,mtv, dansmix, musikal och har även som barn buggat.

Ida lever för dansen och spenderar det mesta av sin fritid på dansskolan.

Hon medverkar också i gruppen Dance of Dancers som uppträder och tävlar.

Julia
Kjellén

DANSLÄRARE

Julia Kjellén har dansat i hela sitt liv och dansen är fortfarande det bästa hon vet. Tidigare har hon undervisat barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år i dans samt koreograferat och satt upp egna uppvisningar. Julia har dansat alla olika dansstilar på U-dance sedan starten och innan det dansade hon streetdance på olika dansskolor i Göteborg. När hon var yngre dansade hon även bugg.

Lova
Wästervall​

DANSLÄRARE

Jag har dansat sedan 9 års ålder, men tog en kort paus för att sedan börja dansa igen i 12 års åldern. Då började jag med jazz. Efter någon termin med bara jazzen var jag helt fast vid dansen och började så småning om med lyricaljazz, hiphop, MTV, femininjazz, balett, comtemporary och musikal. Den dans som ligger mig närmast om hjärtat är jazzen och hiphopen!

Första året på högstadiet satte jag ihop en koreografi tillsammans med en kompis och visade upp den för hela skolan. Efter det satte jag ihop ett gäng tjejer från u-dance och gjorde egen koreografi till en egen remix. Nu går jag på gymnasiet där jag läser dansprofil. Jag är även en av medlemmarna i ”Dance Of Dancers” (tävlingsgrupp), och har dessutom varit med i skapadans och tävlat!

Dansen är mitt stora intresse och det jag brinner för! Att se mina elever utvecklas och se glädjen jag kan sprida genom dansen gör mig varm i hela kroppen! I framtiden hoppas jag att jag kan jobba med dansen och stå på de stora scenerna!

Maria
Skoglund

ANSVARIG LEDARE

Maria kommer från Nyköping där hon har dansat och sjungit sedan barnsben. I föreningen Jazzgymnasterna dansade hon jazz, street och akrobatik och var barndansledare från 14 års ålder.

På gymnasiet gick hon estetiskt program, musik. Där spelade hon piano, oboe och sjöng. Maria är yrkesutbildad musikalartist på Kulturamas musikallinje och på Performing Art School i Göteborg. Under åren har hon utbildad sig i sång, interpretation, auditionträning, balett, jazz, modern dans och stepp. Hon har även gått ett flertal kurser i street och hiphop.

Maria har arbetat bland annat i ”Hjalmars revy”, på Wallmans salonger, Colorline och körat på olika turnéer runt om i världen. 

– Dans och sång är för mig ett uttryck från själen. Hur du än känner dig eller mår så är alltid dansen och sången läkande.

Nova
Stein

DANSLÄRARE

Mitt dansande startade med bugg och ballet när jag var 6 år. Jag började på U-dance när det öppnade och fortsatte dansa ballet, provade jazz och street och jazz fångade mitt hjärta lite extra. Sedan dess dansar jag lyrical jazz, jazz, ballet, tåskor, hiphop och musikal.

Jag försöker göra så hela mitt liv består av dans så därför tävlar jag också i Dance of Dancers, som om jag inte dansar tillräckligt:-) I denna grupp hittade jag också min kärlek till att koreografera.

I framtiden vill jag uppträda som bakgrundsdansare eller vara med i musikaler

Oliwia
Lewandowska

DANSLÄRARE

Oliwia har alltid känt en enorm lycka av att dansa. Hon började dansa vid u-dance uppstart, innan dess var det bästa hon visste att dansa till klipp från spelet just dance. Oliwia har testat de allra flesta dansstilar så som jazz, balett, hiphop, MTV, breakdance mm. Men det är jazzen som lyckades få en speciell plats i hjärtat. Oliwia är även en av medlemmarna i tävlingsgruppen DanceOfDancers där de tävlar och dansar på olika tillställningar.

Olivia
Johansson

DANSLÄRARE

När Alma var ungefär 10 år gammal började hon dansa. Efter några terminer växte intresset och hon förstod att det var detta hon ville göra. ”I början dansade jag Jazz som även idag ligger mig närmast. Jag har även dansat/dansar stilarna lyrical jazz, street, dansmix, hiphop, femenin jazz samt medverkat i gruppen mini royals vid start. Dansen får mig att känna glädje i hela kroppen och det vill jag även kunna förmedla till andra.”

Paulina
Jonsson

DANSLÄRARE

Paulina Jonsson har alltid älskat dans men det var först vid 10 års åldern som hon bestämde sig för att börja dansa. Då började hon dansa showdance men tog sedan en paus. Paulina fann intresset några år senare när hon började dansa jazzdans. Hon märkte direkt att hon hittat rätt. Förutom jazz och showdance så har hon också dansat balett, lyrical och tåskor.

Therese
Karlsson

DANSLÄRARE

Therese Karlsson har sedan liten älskat att dansa. Då det inte fanns någon dansskola när hon var liten så började hon att åka konståkning och gjorde det från och till i ca 10år. Var även konståknings trännare dom sista åren för mindre barn. Men intresset för dans har aldrig försvunnit. Så när u-dans startade så var det ett självklart val att börja dansa där. Där har hon provat lite olika danser som jazz, Street, cardio och även gått på workshops balett. Therese arbetar inom funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun & har gjort detta o ca 20år. Therese kommer att leda en dans grupp som är anpassad för personer med olika funktionsvariationer där alla rörelser är dans med glädje.

Richard
Skoglund

KREATÖR

Rickard är uppvuxen i Nittorp och har stått på ett par skridskor så länge han kan minnas.

1997 började han på teaterlinjen på Tingsholmsgymnasiet där han fann kärleken till teater och att stå på scen. Rickard är utbildad på Bjärnums musikallinje och är yrkesutbildad musikalartist på Performing Art School i Göteborg. Sedan skolan har han drivit eget företag inom underhållning och arbetar nu som frilansande artist på olika evenemang runt om i Sverige.

Namn
Namn

KREATÖR

Text

Vi använder oss av cookies för att snabba på ditt besök hos oss. Med detta så sparar vi viss användardata.