You couldn't get in better hands

CREW

Anna
Cronberg

DANSLÄRARE

Dansen började redan som 4-åring vid Mariannes Dansstudio i Skene. Att dansa var redan som barn det roligaste Anna visste, inte ens en bruten arm kunde stoppa henne från att delta i dansuppvisningen det där året då hon som elva-åring dansade ett solo till “Hit the road, Jack!” med hela armen i gips. Vid sjutton års ålder började Anna undervisa på dansskolan i Skene. Hon har genom åren dansat Jazzdans, Balett, Modern dans, Hiphop, Streetjazz, Step, Bugg mm. Jazzdansen är det som ligger henne varmast om hjärtat! I arton års åldern medverkade Anna i en showgrupp som uppträtt på massor av tillställningar, bla. Globen, Oscarsteatern, Liseberg & Stena båtarna. Anna har arbetat som koreograf till Gothia cup-invigningen, Elfsborgs invigning av fotbollsarenan och Grand Cabaret, Borås för att nämna några. Hon har arbetat för Marks gymnasieskola som danslärare i estetiskt val och drivit sommar dansskola i Nitta.

Alma
Kilén

DANSLÄRARE

Alma dansade på buggie under 6års åldern, men tog seden en paus fram till U-dance uppstart 2017, då Alma var 10 år. ”Minns hur jag efter första danslektion blev helt kär i dans. Den första stilen jag testa var jazz och även den stilen som jag brinner mest för idag. Efter några år började jag med hiphop, lyrical jazz, dansmix, popdance och feminin jazz. Har även vara med på många dansläger där jag har testat mordendans, MTV, chair dance och balett. U-dance och dansen har blivit en tryggpunkt i mitt liv och jag kan inte tänka mig ett liv utan dansen.”

Emma
Lindmark

DANSLÄRARE

Emma kommer från Stockholm där hon började som femåring i ”småstjärnorna” och fick dansa på scen i Skarpnäcks kulturhus. Mellan 8-11 års ålder dansade hon jazzdans på Kulturamas danskurser. I femman blev hon antagen till Kulturamas musikdramatiska grundskola där fokuset låg på dans, sång och musikal. Framförallt jazzdans. När Emma flyttade till Ulricehamn certifierade hon sig till dansinstruktör, och arbetade på Nordic Wellness där hon höll i Zumba, hiphop-cardio och olika dansmix. Efter ett par års uppehåll är Emma väldigt taggad på att börja ha dansklasser på u-dance och få dela med sig av dansglädjen igen.

Maria
Skoglund

ANSVARIG LEDARE

Maria kommer från Nyköping där hon har dansat och sjungit sedan barnsben. I föreningen Jazzgymnasterna dansade hon jazz, street och akrobatik och var barndansledare från 14 års ålder.

På gymnasiet gick hon estetiskt program, musik. Där spelade hon piano, oboe och sjöng. Maria är yrkesutbildad musikalartist på Kulturamas musikallinje och på Performing Art School i Göteborg. Under åren har hon utbildad sig i sång, interpretation, auditionträning, balett, jazz, modern dans och stepp. Hon har även gått ett flertal kurser i street och hiphop.

Maria har arbetat bland annat i ”Hjalmars revy”, på Wallmans salonger, Colorline och körat på olika turnéer runt om i världen. 

– Dans och sång är för mig ett uttryck från själen. Hur du än känner dig eller mår så är alltid dansen och sången läkande.

Nova
Stein

DANSLÄRARE

Mitt dansande startade med bugg och ballet när jag var 6 år. Jag började på U-dance när det öppnade och fortsatte dansa ballet, provade jazz och street och jazz fångade mitt hjärta lite extra. Sedan dess dansar jag lyrical jazz, jazz, ballet, tåskor, hiphop och musikal.

Jag försöker göra så hela mitt liv består av dans så därför tävlar jag också i Dance of Dancers, som om jag inte dansar tillräckligt:-) I denna grupp hittade jag också min kärlek till att koreografera.

I framtiden vill jag uppträda som bakgrundsdansare eller vara med i musikaler

Oliwia
Lewandowska

DANSLÄRARE

Oliwia har alltid känt en enorm lycka av att dansa. Hon började dansa vid u-dance uppstart, innan dess var det bästa hon visste att dansa till klipp från spelet just dance. Oliwia har testat de allra flesta dansstilar så som jazz, balett, hiphop, MTV, breakdance mm. Men det är jazzen som lyckades få en speciell plats i hjärtat. Oliwia är även en av medlemmarna i tävlingsgruppen DanceOfDancers där de tävlar och dansar på olika tillställningar.

Olivia
Johansson

DANSLÄRARE

När Alma var ungefär 10 år gammal började hon dansa. Efter några terminer växte intresset och hon förstod att det var detta hon ville göra. ”I början dansade jag Jazz som även idag ligger mig närmast. Jag har även dansat/dansar stilarna lyrical jazz, street, dansmix, hiphop, femenin jazz samt medverkat i gruppen mini royals vid start. Dansen får mig att känna glädje i hela kroppen och det vill jag även kunna förmedla till andra.”

Paulina
Jonsson

DANSLÄRARE

Paulina Jonsson har alltid älskat dans men det var först vid 10 års åldern som hon bestämde sig för att börja dansa. Då började hon dansa showdance men tog sedan en paus. Paulina fann intresset några år senare när hon började dansa jazzdans. Hon märkte direkt att hon hittat rätt. Förutom jazz och showdance så har hon också dansat balett, lyrical och tåskor.

Therese
Karlsson

DANSLÄRARE

Therese Karlsson har sedan liten älskat att dansa. Då det inte fanns någon dansskola när hon var liten så började hon att åka konståkning och gjorde det från och till i ca 10år. Var även konståknings trännare dom sista åren för mindre barn. Men intresset för dans har aldrig försvunnit. Så när u-dans startade så var det ett självklart val att börja dansa där. Där har hon provat lite olika danser som jazz, Street, cardio och även gått på workshops balett. Therese arbetar inom funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun & har gjort detta o ca 20år. Therese kommer att leda en dans grupp som är anpassad för personer med olika funktionsvariationer där alla rörelser är dans med glädje.

Tove
Wik

DANSLÄRARE

Tove började dansa när hon var 5 år och hon har fortsatt sen dess. Dans för Tove är lika självklart som att andas. Varje promenad och löppass blir en dansshow, både med och utan musik. Hon började med showdance och efter det så har hon nästan testat på alla stilar, bland annat slowdance, jazz, hiphop, disco och musikal. Tove bodde ett halvår i Stockholm där hon gick kurser i Balett, jazz och heels. Hennes grund i dansen är att alla som vill vara med ska få vara med.

Rickard
Skoglund

KREATÖR

Rickard är uppvuxen i Nittorp och har stått på ett par skridskor så länge han kan minnas.

1997 började han på teaterlinjen på Tingsholmsgymnasiet där han fann kärleken till teater och att stå på scen. Rickard är utbildad på Bjärnums musikallinje och är yrkesutbildad musikalartist på Performing Art School i Göteborg. Sedan skolan har han drivit eget företag inom underhållning och arbetar nu som frilansande artist på olika evenemang runt om i Sverige.

Maja
Palm

DANSLÄRARE

Maja har dansat i hela sitt liv och är det hon älskar mest. Maja började dansa showdans vid 5 års ålder och kände från första stund att dansen va det som var roligast under hela dagen och har sedan dess provat alla möjliga olika stilar genom livet men brinner nu för balett, Jazz, Contamporary och lyrical. Hon älskar att undervisa barn i dans och har gjort det sedan 12 års ålder. Maja tycker att det är roligt att se barnen få uppleva glädjen i dans som hon själv känner och få se dem utvecklas.

Vi använder oss av cookies för att snabba på ditt besök hos oss. Med detta så sparar vi viss användardata.