Balett

Även kallad klassisk balett ger dig den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och rekommenderas om du vill bli en riktigt duktig teknisk dansare. Det är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som ger dig styrka, smidighet, vighet och kroppskontroll. På lektionerna tränar vi balett-teknik med både stångskola, golvarbete, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Barndans

Här får barnen på ett lekfullt och pedagogiskt sätt lära sig dans genom motorik, rytm och koordinationsövningar. Vi lär barnen grunderna för dansen genom olika danslekar. Här fokuserar vi på glädje, gemenskap och samarbete.

Till anmälan

Barnjazz

I takt med att barn blir äldre lär de sig mer tekniska grunder inom dansen fortfarande genom danslekar byggda på glädje, gemenskap och samarbete. Här vidareutvecklar vi motorik, rytm ,musikalitet och koordination.

Till anmälan

Breakdance

Den akrobatiska delen i “Hiphop”.
Dansen handlar mycket om att uttrycka sig själv och sätta en personlig prägel.

Till anmälan

Dansmix

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Dans med funktionsnedsättning

Detta är en danskurs för dig som har en funktionsvariation och därför behöver extra stöd och anpassning. Alla är välkomna och lektionerna kommer att anpassas efter er som går kursen. Det som alltid är fokus på lektionerna är gemenskap och glädje. Vi blandar olika dansstilar och musik efter gruppens intresse. Vi kommer jobba mycket  med rums-och kroppsuppfattning och samarbete, men viktigast av allt, att röra på sig och ha roligt tillsammans!

Till anmälan

Dance Cardio

Ett dans baserat gruppträningspass. Glädje, svett och fullt ös. Du tränar upp din kondition, koordination samt styrka. Rörelserna är lätta att lära sig.

Till anmälan

Hiphop

I Hiphop är det mycket fokus på gunget i kroppen samt attityd och uttryck.

Till anmälan

Jazz

Har Afrikanska rötter och mycket av teknikgrunden kommer ifrån klassisk Balett. Jazzdans är ofta det vi ser i musikvideos, scenshower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Lektionen är uppbyggd med först en grundläggande uppvärmning med mycket teknikträning, balans, smidighet, rytm, koordination, kondition och styrka. Sedan diagonalträning där vi tränar stegkombinationer uttryck samt teknik. Avslutningsvis koreografi.

MTV Dance

En dans med mycket attityd, där man slänger med håret och vickar på höfterna. Sexiga moves med kaxiga uttryck.

Till anmälan

Musikal

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla sång, uttryck och koreografi. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik, koreografi och i den äldre gruppen även lättare stämmor. Vi bygger upp ett nummer med en mix av låtar och jobbar på scenspråk och rörelse tillsammans med vår danslärare och vår sångcoach. Den yngsta gruppen sjunger låtar på svenska.

Till anmälan

Privatlektioner i sång

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla din sång med privat coachning anpassat just för dig. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik och eget uttryck mm.

Åldrar: 12-Vuxen
Pris: 10*60 min, 3500:- ( Pris vid enstaka tillfällen 500:- )

Förfrågan om tider och anmälan mailas till:
amanda.ahlm@u-dance.se

Till anmälan

Streetdance

Ett samlingsnamn för en hel del olika dansstilar som uppkommit på gatan bla. Popin, Locking, House och Breaking. Musiken, attityden och sättet att leva speglas i dansen som kontinuerligt fortsätter att utvecklas.
Varje lärare har sin egen individuella stil.

Till anmälan