Balett

Även kallad klassisk balett ger dig den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och rekommenderas om du vill bli en riktigt duktig teknisk dansare. Det är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som ger dig styrka, smidighet, vighet och kroppskontroll. På lektionerna tränar vi balett-teknik med både stångskola, golvarbete, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Barndans

Här får barnen på ett lekfullt och pedagogiskt sätt lära sig dans genom motorik, rytm och koordinationsövningar. Vi lär barnen grunderna för dansen genom olika danslekar. Här fokuserar vi på glädje, gemenskap och samarbete.

Till anmälan

Barnjazz

I takt med att barn blir äldre lär de sig mer tekniska grunder inom dansen fortfarande genom danslekar byggda på glädje, gemenskap och samarbete. Här vidareutvecklar vi motorik, rytm ,musikalitet och koordination.

Till anmälan

Commersial Jazz

Namnet commercial har blivit samlingsnamnet på all dans du ser på konserter, shower, i videos, på film och i reklam. Det finns många olika stilar som faller under begreppet commercial, t.ex. hip hop, streetdance, jazz och jazzfunk. Ofta dansar man till R&B och topplistemusik. I commercial jazz jobbar vi med jazzens teknik och hållning. Klasserna börjar med jazzuppvärmning och fortsätter med koreografi. I dansstilen mixas jazzdans med känslan och tyngden från hiphopen. Vi dansar på beat och text till kommersiella låtar och jobbar mycket med uttryck och attityd.

Till anmälan

Contemporary

Contemporary, även kallad modern dans, är flödande, energisk och uttrycksfull med mycket tekniska inslag. Den är inte lika strikt som tex klassisk balett utan har ett mycket friare rörelsemönster. På lektionerna fokuserar vi därför lika mycket på teknik som på uttryck. Klassen riktar sig till fortsättningselever som dansat minst ett par terminer jazz, balett och/eller lyrical jazz.

Till anmälan

Dansmix

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Dansmix - Vuxen

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, styrka, diagonalträning och koreografi. Denna grupp medverkar inte på dansuppvisningen.

Till anmälan

Dans med funktionsnedsättning

Detta är en danskurs för dig som har en funktionsvariation och därför behöver extra stöd och anpassning. Alla är välkomna och lektionerna kommer att anpassas efter er som går kursen. Det som alltid är fokus på lektionerna är gemenskap och glädje. Vi blandar olika dansstilar och musik efter gruppens intresse. Vi kommer jobba mycket  med rums-och kroppsuppfattning och samarbete, men viktigast av allt, att röra på sig och ha roligt tillsammans!

Till anmälan

Dance workout

Ett dansbaserat gruppträningspass. Glädje, svett och fullt ös. Du tränar upp din kondition, koordination samt styrka. Rörelserna är lätta att lära sig. Dansstilar som hiphop, salsa, pop och afro m.m mixas i en härlig blandning.

Till anmälan

Feminin Jazz

Här använder vi grunderna i jazz men med en mer feminin inriktning.

Till anmälan

Hiphop

I Hiphop är det mycket fokus på gunget i kroppen samt attityd och uttryck.

Till anmälan

Jazz

Har Afrikanska rötter och mycket av teknikgrunden kommer ifrån klassisk Balett. Jazzdans är ofta det vi ser i musikvideos, scenshower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Lektionen är uppbyggd med först en grundläggande uppvärmning med mycket teknikträning, balans, smidighet, rytm, koordination, kondition och styrka. Sedan diagonalträning där vi tränar stegkombinationer uttryck samt teknik. Avslutningsvis koreografi.

Till anmälan

Lyrical jazz

I Lyrical jazz kombineras balett-teknik med frihet och uttryck tillsammans med grunderna i jazz och modern dans. Fokus ligger på känsla och teknik, dansen är svepande och berättande. Denna klass inriktar sig till fortsättnings elever som har dansat ett par terminer jazz alt. balett.

Till anmälan

Mini-Balett

Här får de yngre barnen introduceras i balettens magiska värld. På ett lekfullt och roligt sätt lär barnen sig balettgrunder. Vi tränar teknik, kroppskontroll, koordination och mycket mera.

Till anmälan

MTV Dance

En dans med mycket attityd, där man slänger med håret och vickar på höfterna. Sexiga moves med kaxiga uttryck.

Till anmälan

Musikal

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla sång, uttryck och koreografi. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik, koreografi och i den äldre gruppen även lättare stämmor. Vi bygger upp ett nummer med en mix av låtar och jobbar på scenspråk och rörelse tillsammans med vår danslärare och vår sångcoach.

Till anmälan

Popdance

Popdance utvecklades från disco i början av 1980 talet. Varje koreograf använder sig av sin egna dansstil och känsla till pop låtar. Min stil är inspirerad av showdance, commersial och dancehall. Detta är en härlig dansstil med glädje, energi och attityd.

Till anmälan

Showdance

Här jobbar vi mycket på show och uttryck.

Till anmälan

Streetdance

Ett samlingsnamn för en hel del olika dansstilar som uppkommit på gatan bla. Popin, Locking, House och Breaking. Musiken, attityden och sättet att leva speglas i dansen som kontinuerligt fortsätter att utvecklas.
Varje lärare har sin egen individuella stil.

Till anmälan

StreetJazz

Här använder vi de mjuka rörelserna och tekniken från jazzdansen men tillför tyngden
och trycket från streetdancen. Streetjazz har influenser från både jazz,
street och hiphop. Vi använder oss av jazzens linjer och teknik,
streetdansens attityd och av hiphopens tyngd. Stilen kan vara både hård
och mjuk, beroende av vilken tolkning man gör av musiken.

Till anmälan

Tåskor

Drömmer du om att dansa på Tåskor? Fråga din balettlärare om du är mogen. Det krävs att man dansar Balett parallellt.

Till anmälan

Tävling/showgrupp

Här har vi en grupp för de som vill avancera inom dansen. Vi tävlar och vi åker på ”dansgigg”. Alltså olika event där vi uppträder.

För att få medverka i showgrupp så krävs det att man dansar ytterligare två tillfällen i veckan varav minst en teknisk dans. (Jazz, Balett, contemporary, lyrical)

Till anmälan

Vi använder oss av cookies för att snabba på ditt besök hos oss. Med detta så sparar vi viss användardata.