Afrodans

Afrodans är ett dansbaserat träningspass som tillåter oss att släppa loss och hänge oss den taktfulla musiken. Den är inspirerad av den Afrikanska dansen och de Afrikanska influenserna genomsyrar hela passet.
Passet är lätt att ta till sig för en som är en van utövare, men även för den som aldrig tidigare dansat. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Vikten läggs vid stil och personlig känsla snarare än att allt ska vara tekniskt korrekt.
Afrodans är en jordnära och effektiv träningsform. Förutom att du tränar kondition så ökar du din rörlighet framförallt i rygg och i bäcken. Du bygger även upp muskulaturen i fot och i vrist. Vi dansar utan skor och låter fotsulan få jobba direkt mot marken.
Här tillåts vi skaka på våra rumpor, stampa i marken och slänga med höfterna.
Känn svetten lacka och släpp loss din energi!

Till anmälan

Balett

Även kallad klassisk balett ger dig den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och rekommenderas om du vill bli en riktigt duktig teknisk dansare. Det är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som ger dig styrka, smidighet, vighet och kroppskontroll. På lektionerna tränar vi balett-teknik med både stångskola, golvarbete, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Barndans

Här får barnen på ett lekfullt och pedagogiskt sätt lära sig dans genom motorik, rytm och koordinationsövningar. Vi lär barnen grunderna för dansen genom olika danslekar. Här fokuserar vi på glädje, gemenskap och samarbete.

Till anmälan

Barnjazz

I takt med att barn blir äldre lär de sig mer tekniska grunder inom dansen fortfarande genom danslekar byggda på glädje, gemenskap och samarbete. Här vidareutvecklar vi motorik, rytm ,musikalitet och koordination.

Till anmälan

Breakdance

Den akrobatiska delen i “Hiphop”.
Dansen handlar mycket om att uttrycka sig själv och sätta en personlig prägel.

Till anmälan

Dansmix

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, diagonalträning och koreografi.

Till anmälan

Dans med funktionsnedsättning

Detta är en danskurs för dig som har en funktionsvariation och därför behöver extra stöd och anpassning. Alla är välkomna och lektionerna kommer att anpassas efter er som går kursen. Det som alltid är fokus på lektionerna är gemenskap och glädje. Vi blandar olika dansstilar och musik efter gruppens intresse. Vi kommer jobba mycket  med rums-och kroppsuppfattning och samarbete, men viktigast av allt, att röra på sig och ha roligt tillsammans!

Till anmälan

Dance Cardio

Ett dans baserat gruppträningspass. Glädje, svett och fullt ös. Du tränar upp din kondition, koordination samt styrka. Rörelserna är lätta att lära sig.

Till anmälan

Feminin jazz

Jazzdans med mycket kvinnlig fokus och feminina moves.

Till anmälan

Hiphop

I Hiphop är det mycket fokus på gunget i kroppen samt attityd och uttryck.

Till anmälan

Jazz

Har Afrikanska rötter och mycket av teknikgrunden kommer ifrån klassisk Balett. Jazzdans är ofta det vi ser i musikvideos, scenshower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Lektionen är uppbyggd med först en grundläggande uppvärmning med mycket teknikträning, balans, smidighet, rytm, koordination, kondition och styrka. Sedan diagonalträning där vi tränar stegkombinationer uttryck samt teknik. Avslutningsvis koreografi.

Till anmälan

Latinamerikanska rytmer

Här får du chansen att prova på olika Latinamerikanska dansstilar. Vi dansar i grupp och ej som par! Du kan förmånligt välja att gå hela kursen på 12 tillfällen, eller välja någon av de tre olika dansstilarna. De tre första tillfällena dansar vi Kubansk Salsa som är en svängig dans där höfter och fötter står i centrum. Salsan har utmanande och energiska kroppsrörelser. De nästa tre tillfällena dansar vi Reggaeton som är en dans inspirerad av Reggae med influenser från Hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens centrum. Nästa tre tillfällen så dansar vi Afrokubansk Rumba som är en dans med rötter från Afrika. Via slavhandeln färdades dansen till Kuba där den utvecklades till Rumba. Vi kommer dansa Yambú och Guaguancó där vi är barfota och kvinnor bär långkjol. Vid det sista tre tillfällena mixar vi dessa tre dansstilar till en koreografi.

Till anmälan

Linedance

Linedance är en dans med Amerikanskt ursprung som från början av 1970- talet, när dansformen fick ett rejält uppsving, dansades till country musik, men nu mera förekommer de flesta musikstilar. De dansande står i rader därav namnet. Danserna är uppbyggda av olika stegkombinationer som beskrivs i stegbeskrivningar.

Till anmälan

Lyrical jazz

I Lyrical jazz kombineras balett-teknik med frihet och uttryck tillsammans med grunderna i jazz och modern dans. Fokus ligger på känsla och teknik, dansen är svepande och berättande. Denna klass inriktar sig till fortsättnings elever som har dansat ett par terminer jazz alt. balett.

Till anmälan

MTV Dance

En dans med mycket attityd, där man slänger med håret och vickar på höfterna. Sexiga moves med kaxiga uttryck.

Till anmälan

Musikal

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla sång, uttryck och koreografi. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik, koreografi och i den äldre gruppen även lättare stämmor. Vi bygger upp ett nummer med en mix av låtar och jobbar på scenspråk och rörelse tillsammans med vår danslärare och vår sångcoach. Den yngsta gruppen sjunger låtar på svenska.

Till anmälan

Popdance

Pop dance utvecklades från disco i början av 1980 talet. Pop dance är egentligen ingen dans stil, utan man använder sig av sin egna dans stil och känsla till pop musik. Alla koreografer/lärare har sin egen pop dance stil. Det finns inget rätt och fel i pop dance. Koreograferna/lärarna kör sin egna stil och flavor till pop låtar. Jag skulle säga att min pop dance är en blandning av street dance, dancehall och lite zumba och jag använder mycket attityd i mina danser.

Till anmälan

Privatlektioner i sång

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla din sång med privat coachning anpassat just för dig. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik och eget uttryck mm.

Åldrar: 12-Vuxen
Pris: 350kr /tim

Förfrågan om tider och anmälan mailas till:
amanda.ahlm@u-dance.se

Till anmälan

Streetdance

Ett samlingsnamn för en hel del olika dansstilar som uppkommit på gatan bla. Popin, Locking, House och Breaking. Musiken, attityden och sättet att leva speglas i dansen som kontinuerligt fortsätter att utvecklas.
Varje lärare har sin egen individuella stil.

Till anmälan

Tåskor

Drömmer du om att dansa på Tåskor? Fråga din balettlärare om du är mogen. Det krävs att man dansar Balett parallellt.

Till anmälan