Kursutbud

Balett

Även kallad klassisk balett ger dig den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och rekommenderas om du vill bli en riktigt duktig teknisk dansare. Det är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som ger dig styrka, smidighet, vighet och kroppskontroll. På lektionerna tränar vi balett-teknik med både stångskola, golvarbete, diagonalträning och koreografi.

Barndans

Här får barnen på ett lekfullt och pedagogiskt sätt lära sig dans genom motorik, rytm och koordinationsövningar. Vi lär barnen grunderna för dansen genom olika danslekar. Här fokuserar vi på glädje, gemenskap och samarbete.

Barnjazz

I takt med att barn blir äldre lär de sig mer tekniska grunder inom dansen fortfarande genom danslekar byggda på glädje, gemenskap och samarbete. Här vidareutvecklar vi motorik, rytm ,musikalitet och koordination.

Breakdance

Den akrobatiska delen i “Hiphop”.
Dansen handlar mycket om att uttrycka sig själv och sätta en personlig prägel.

Contemporary

Contemporary, även kallad modern dans, är flödande, energisk och uttrycksfull med mycket tekniska inslag. Den är inte lika strikt som tex klassisk balett utan har ett mycket friare rörelsemönster. På lektionerna fokuserar vi därför lika mycket på teknik som på uttryck. Klassen riktar sig till fortsättningselever som dansat minst ett par terminer jazz, balett och/eller lyrical jazz.

Dansmix

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, diagonalträning och koreografi.

DansmixVuxen

Här får du en blandning av olika stilar som Jazzdans, Showdans och Hiphop. Här sätts fokus på dansglädjen mer än teknikträning. Lektionen är uppbyggd av en uppvärmning, styrka, diagonalträning och koreografi. Denna grupp medverkar inte på dansuppvisningen.

Dans med funktionsnedsättning

Detta är en danskurs för dig som har en funktionsvariation och därför behöver extra stöd och anpassning. Alla är välkomna och lektionerna kommer att anpassas efter er som går kursen. Det som alltid är fokus på lektionerna är gemenskap och glädje. Vi blandar olika dansstilar och musik efter gruppens intresse. Vi kommer jobba mycket  med rums-och kroppsuppfattning och samarbete, men viktigast av allt, att röra på sig och ha roligt tillsammans!

Dans-fys

Ett gratispass för dig som dansar mycket. Här turas danslärarna på skolan om att leda ett pass med styrka för att hjälpa dig att stärka din kropp för att utvecklas tekniskt och minska risken för skador.

Dance workout

Ett dansbaserat gruppträningspass. Glädje, svett och fullt ös. Du tränar upp din kondition, koordination samt styrka. Rörelserna är lätta att lära sig. Dansstilar som hiphop, salsa, pop och afro m.m mixas i en härlig blandning.

Hiphop

I Hiphop är det mycket fokus på gunget i kroppen samt attityd och uttryck.

Jazz

Har Afrikanska rötter och mycket av teknikgrunden kommer ifrån klassisk Balett. Jazzdans är ofta det vi ser i musikvideos, scenshower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Lektionen är uppbyggd med först en grundläggande uppvärmning med mycket teknikträning, balans, smidighet, rytm, koordination, kondition och styrka. Sedan diagonalträning där vi tränar stegkombinationer uttryck samt teknik. Avslutningsvis koreografi.

Lyrical jazz

I Lyrical jazz kombineras balett-teknik med frihet och uttryck tillsammans med grunderna i jazz och modern dans. Fokus ligger på känsla och teknik, dansen är svepande och berättande. Denna klass inriktar sig till fortsättnings elever som har dansat ett par terminer jazz alt. balett.

Mini-Balett


Här får de yngre barnen introduceras i balettens magiska värld. På ett lekfullt och roligt sätt lär barnen sig balettgrunder. Vi tränar teknik, kroppskontroll, koordination och mycket mera.

MTV Dance

En dans med mycket attityd, där man slänger med håret och vickar på höfterna. Sexiga moves med kaxiga uttryck.

Musikal

För dig som älskar att sjunga och vill utveckla sång, uttryck och koreografi. Under lektionstid tränas sångteknik, mic-teknik, koreografi och i den äldre gruppen även lättare stämmor. Vi bygger upp ett nummer med en mix av låtar och jobbar på scenspråk och rörelse tillsammans med vår danslärare och vår sångcoach.

Popdance

Pop dance utvecklades från disco i början av 1980 talet. Pop dance är egentligen ingen dans stil, utan man använder sig av sin egna dans stil och känsla till pop musik. Alla koreografer/lärare har sin egen pop dance stil. Det finns inget rätt och fel i pop dance. Koreograferna/lärarna kör sin egna stil och flavor till pop låtar. Jag skulle säga att min pop dance är en blandning av street dance, dancehall och lite Zumba och jag använder mycket attityd i mina danser.

Senior-dans (50+)

För dig som älskar att dansa bara för det är så himla roligt! Inga regler och ramar, vi dansar och har kul tillsammans. Förbättrar vår kondition och koordination samt stärker våra kroppar.

Showdance

Här jobbar vi mycket på show och uttryck.

Streetdance

Ett samlingsnamn för en hel del olika dansstilar som uppkommit på gatan bla. Popin, Locking, House och Breaking. Musiken, attityden och sättet att leva speglas i dansen som kontinuerligt fortsätter att utvecklas.
Varje lärare har sin egen individuella stil.

StreetJazz

Här använder vi de mjuka rörelserna och tekniken från jazzdansen men tillför tyngden
och trycket från streetdancen. Streetjazz har influenser från både jazz,
street och hiphop. Vi använder oss av jazzens linjer och teknik,
streetdansens attityd och av hiphopens tyngd. Stilen kan vara både hård
och mjuk, beroende av vilken tolkning man gör av musiken.

Tåskor

Drömmer du om att dansa på Tåskor? Fråga din balettlärare om du är mogen. Det krävs att man dansar Balett parallellt.