Madelen & Barndiabetesfonden

Madelen fick diabetes typ 1 när hon var 1 år och 3 månader. Varför vissa får det vet man inte och det växer aldrig bort.

Flera gånger varje dag och varje natt kontrolleras Madelens blodsocker. Högt blodsocker tär på hennes inte organ och lågt blodsocker är akut farligt och kan göra att Madelen hamnar i koma, krampar och i värsta fall dör. Utan insulin dör Madelen. Utan insulin endast två timmar kan bli en livshotande situation för Madelen.

Typ 1 diabetes är en sjukdom som blir allt vanligare i Sverige. Den är både allvarlig och livslång, och den kräver intensiv, daglig behandling. Varje år insjuknar 900 barn och ingen botas. De barn som drabbas kan trots alla insatser få allvarliga följdsjukdomar som blindhet och njurskador med mera. Det enda som kan påverka och hjälpa är forskning. Forskning kostar pengar. Genom att stödja skänker du hopp om nya framsteg och genombrott i forskningen!

Stöd Barndiabetesfonden och få ett armband av U-Dance.
SWISH: 9000 597
SMS till 729 29
Skicka HOPP för att skänka 50kr
Skicka MOTA för att skänka 100kr
Skicka BOTA för att skänka 200kr
Skicka HJÄLTE för att skänka 250kr

Vår dröm är att Madelen ska kunna säga: -Jag har Haft diabetes typ 1!

Jättetack till Anna, Björn och U-Dance och till alla er som hjälper till att stödja och uppmärksamma Barndiabetesfonden!

Vi använder oss av cookies för att snabba på ditt besök hos oss. Med detta så sparar vi viss användardata.